Spoken word over IK door Esmay Usmany

Door Leon Augustijn, 12 december 2023

Tijdens de NPO radio 1 uitzending was een toepasselijke woordkunst van Esmay Usmany te horen.

Esmay kondigde deze tekst aan met de woorden:” Deze week een vrij persoonlijke tekst. Een passage uit mijn boek hartzaken die ik schreef omdat de gast van dit uur hier in de nacht van zwart ook een boek geschreven heeft. Het boek IK wat gaat over zijn periode van afwijzing, schaamte en de metafoor die ik in de spoken word probeer te leggen is dat wanneer je schrijft verbinding kan leggen en dat eigenlijk schrijven is een deur om naar andere werelden te openen en er openhartig over te zijn. Wat je echt voelt en denkt en wat erin je hart afspeelt. Daarom deze week een spoken word over schrijven en het verbinding maken.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook …

Ik ben meer dan mijn geaardheid

Gisterenavond keek ik ‘’Boerderij van Dorst’’, waarin Splinter Chabot te gast was. Ik hoorde hem vertellen over zijn boek ‘’Confettiregen’’ en dat hij sindsdien vooral geassocieerd wordt met zijn geaardheid, dat het té vaak daarover gaat.
Natuurlijk is hij meer dan dat, maar omdat zijn boek over de worsteling met zijn homoseksualiteit gaat en het zo goed verkocht wordt, is het – of het terecht is of niet – een gevolg.

Als mijn woorden negatieve impact hebben

Ik startte mijn schrijfreis een goed jaar geleden. Naast het schrijven aan mijn boek, ben ik ook gaan bloggen. Ik weet nog goed dat mijn allereerste blog ging over dat ik me als vader terugtrok. Een heftige beslissing, maar uit liefde genomen.