Spoken word over IK door Esmay Usmany

Door Leon Augustijn, 12 december 2023

Tijdens de NPO radio 1 uitzending was een toepasselijke woordkunst van Esmay Usmany te horen.

Esmay kondigde deze tekst aan met de woorden:” Deze week een vrij persoonlijke tekst. Een passage uit mijn boek hartzaken die ik schreef omdat de gast van dit uur hier in de nacht van zwart ook een boek geschreven heeft. Het boek IK wat gaat over zijn periode van afwijzing, schaamte en de metafoor die ik in de spoken word probeer te leggen is dat wanneer je schrijft verbinding kan leggen en dat eigenlijk schrijven is een deur om naar andere werelden te openen en er openhartig over te zijn. Wat je echt voelt en denkt en wat erin je hart afspeelt. Daarom deze week een spoken word over schrijven en het verbinding maken.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook …

Krachtsessie

Krachtsessie is een eenmalige psychologische sessie waar innerlijke kracht centraal staat. Tijdens deze sessie wordt gefocust op het versterken van persoonlijke kracht, zelfvertrouwen en veerkracht.

Wachten en kijken!

Vandaag reizen we van Tunis naar Sousse. We hebben alles zorgvuldig gepland, zodat we weten waar en wanneer we moeten overstappen van taxi op sneltaxi op trein, enz. Maar uiteindelijk gaat het toch anders en is de wachttijd langer dan de reis zelf. Samen met mijn man staan sta ik te wachten op de trein. Hij is te laat. Eerst dertig, dan zestig en vervolgens negentig minuten staan we op het perron. Geen trein, maar genoeg te beleven. Het perron loopt langzaam vol.