Eindelijk rust

Door Leon Augustijn, 2 februari 2023

Fietsen en wandelen over de Drentse Aa. Hier geniet ik van en hier voel ik me verbonden met de omgeving. Heerlijk, die rust! Even niet op (sociale) media of berichten beantwoorden. Tijdens het wandelen en fietsen zie ik continu een nieuw en of veranderend stukje landschap. En ontdek ik nog eens wat. Ooit vond ik, tijdens het wandelen in de Ardennen, een schedel van een bever.

Nu, hier in Drenthe geniet ik van de stilte en van alle wonderen in de natuur. Het is een vorm van mindfulness. Luisteren en kijken wat er op mijn pad komt. Sommigen zullen zeggen: “hierin vind ik God.” Anderen zullen zeggen: “hier kan ik grensverleggende activiteiten doen. Op een touwbaan of een pittig mountainbike parcours afleggen.” Voor mij werkt het hardlopen door de bossen. Even kilometers maken en verstand op nul om de eindbestemming te halen. Soms ben ik tijdens het rennen zo moe, dan nemen de gedachten bij mij de overhand. Dan wordt het hardlopen meer wandelen. Al snel kom ik er achter dat het meer te maken heeft met mijn mindset. De gedachten, ik haal het niet, ik kan niet meer of ik trek het niet meer, komen dan bij mij op.

Ik ben er inmiddels achter dat mijn (pieker)gedachten invloed hebben. Als ik de focus verleg tijdens het hardlopen en de bankjes of de fietsknooppunten tel hou ik het langer vol en haal ik de eindstreep. Focus op de dingen die je wel kunt!

Door mijn innerlijke kracht kan ik mijn gedachten verzetten, door dingen te doen en niet of nauwelijks na te denken. Ga daarom niet piekeren maar ga fietsen, wandelen, hardlopen of bijvoorbeeld afzien op grote hoogte! Zo ben ik destijds van mijn hoogtevrees afgekomen. Toch een mooi bijkomend voordeel van mijn gedachten verzetten!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook …

We wijzen mensen af

Vorige week bezocht ik herinneringskamp Westerbork. Van het kamp zelf is momenteel weinig meer te zien. Alleen een maquette. Het kamp was een onderdeel van de vernietiging van mensen die in de ogen van anderen anders waren. Maar het waren mooie mensen, lieve mensen, angstige en teleurgestelde mensen. Mensen die afgewezen werden omdat ze anders waren. 

Tijd voor mezelf

Soms voel ik me eenzaam en wil ik samen zijn met anderen. Hierdoor investeer ik veel in de ander ga ik bewust contact zoeken. Ik stuur en reageer juist extra. Ik zit er bovenop. Dan heb ik een gevoel van controle. En pak ik, soms veel te snel, de leiding. Ik vertrouw op mezelf en geef een ander niet altijd de kans het vertrouwen te tonen.