Eindelijk rust

Door Leon Augustijn, 2 februari 2023

Fietsen en wandelen over de Drentse Aa. Hier geniet ik van en hier voel ik me verbonden met de omgeving. Heerlijk, die rust! Even niet op (sociale) media of berichten beantwoorden. Tijdens het wandelen en fietsen zie ik continu een nieuw en of veranderend stukje landschap. En ontdek ik nog eens wat. Ooit vond ik, tijdens het wandelen in de Ardennen, een schedel van een bever.

Nu, hier in Drenthe geniet ik van de stilte en van alle wonderen in de natuur. Het is een vorm van mindfulness. Luisteren en kijken wat er op mijn pad komt. Sommigen zullen zeggen: “hierin vind ik God.” Anderen zullen zeggen: “hier kan ik grensverleggende activiteiten doen. Op een touwbaan of een pittig mountainbike parcours afleggen.” Voor mij werkt het hardlopen door de bossen. Even kilometers maken en verstand op nul om de eindbestemming te halen. Soms ben ik tijdens het rennen zo moe, dan nemen de gedachten bij mij de overhand. Dan wordt het hardlopen meer wandelen. Al snel kom ik er achter dat het meer te maken heeft met mijn mindset. De gedachten, ik haal het niet, ik kan niet meer of ik trek het niet meer, komen dan bij mij op.

Ik ben er inmiddels achter dat mijn (pieker)gedachten invloed hebben. Als ik de focus verleg tijdens het hardlopen en de bankjes of de fietsknooppunten tel hou ik het langer vol en haal ik de eindstreep. Focus op de dingen die je wel kunt!

Door mijn innerlijke kracht kan ik mijn gedachten verzetten, door dingen te doen en niet of nauwelijks na te denken. Ga daarom niet piekeren maar ga fietsen, wandelen, hardlopen of bijvoorbeeld afzien op grote hoogte! Zo ben ik destijds van mijn hoogtevrees afgekomen. Toch een mooi bijkomend voordeel van mijn gedachten verzetten!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook …

Vastgevroren!

Ik kan geen kant meer op, moet de muis op deze foto gedacht hebben. Het is een foto van twee weken geleden, toen veel mensen genoten van een paar dagen ijspret, net als ik. Toch kwam er ook gelijk een beeld bij me naar boven, betrekking hebbende op mijn eigen situatie. 

Weer een dag …

Gisteren was de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Intersekse Fobie. Elk jaar wordt op deze dag stilgestaan bij de fobieen rond de lhbtiqa+ gemeenschap. Waar komt die fobie toch vandaan? En hoe ontstaat een dergelijke angst? En waarom is de angst er nog steeds, en is deze dag dus nodig!