Column Voeding in Vakblad Toegepaste Psychologie van NBTP

Door Leon Augustijn, 5 november 2023

Ik doe aan emotioneel schransen
Doel: Accepteer wie je bent!

We zijn allemaal emotionele eters, we zitten soms vol met schuld, verdriet, jaloezie en angsten.
Soms zijn we zo moe van onze minder comfortabele emoties dat we alles onderdrukken door even flink te bunkeren of uitgebreid te schransen.

Lees verder door hier het artikel te downloaden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook …

Blij met onze rechten

Mijn man en ik reizen we van noord naar zuid. Van hotel met zwembad en de middellandse zee naar slapen in de buitenlucht onder de sterrenhemel met een deken op een matje. Onderweg kwamen we grote cultuurverschillen tegen. We begonnen in Tunis, daarna Sousse. Stedelijke steden aan de rand van de middellandse zee. Sommige hotels staan er verlaten en vervallen bij die tien jaar terug nog tot de top en druk bezochte hotels behoorden.

Wees niet perfect

Anderhalf jaar geleden deed ik een stap opzij. Mijn dochter verdiende vrijheid. Zij mocht niet langer klem zitten tussen haar moeder en mij. Dat was pijnlijk. Voor mijn familie, voor mij en vooral voor mijn dochter. Het moment dat ik haar losliet raak ik nooit meer kwijt. Maar ik moest verder. Waarom loop ik steeds vast? Wie wil ik zijn? Wie ben ik echt?