Interview Leon schreef een boek over het leven dat hij lang verborgen hield: ‘Het voelt als een tweede coming out’

Door Leon Augustijn, 13 oktober 2023

Leon schreef een boek over het leven dat hij lang verborgen hield: ‘Het voelt als een tweede coming out’

De Goudse Leon Augustijn (40) is schrijver, podcastmaker en spreker. Dit jaar brengt hij zijn boek IK uit. Zijn grootste inspiratie voor het boek is zijn eigen leven en ervaringen. Zijn leven is niet altijd makkelijk geweest. Vierendertig jaar houdt hij zijn homoseksuele gevoelens verborgen voor de buitenwereld. “Ik was bang om afgewezen te worden.”

Download hier het artikel van 11 oktober 2023 Indebuurt >

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook …

Hebben we reden om trots te zijn?

De Pride-maand juni zit er op en wat waren er weer prachtige feesten. Elk jaar wordt het aantal gemeenten dat een Pride organiseert groter en groter. Ooit werd deze themamaand in het leven geroepen om speciaal aandacht te besteden aan de positie, emancipatie en acceptatie van de LHBTQ+-gemeenschap. In hoeverre is daar, anno 2023, nog sprake van?

Doe die (grote) kast weg

Als ik mij op voorstel aan nieuwe collega’s of vrienden zeg ik altijd wie ik ben, dat ik een dochter heb en dat ik getrouwd ben met een man. Bij elke voorstelronde voelt het alsof ik opnieuw uit de kast kom. Hetzelfde gevoel heb ik als ik in de media verschijn met een artikel of een interview. Waar komt deze uitspraak toch vandaan: uit de kast komen? Het voelt alsof ik meer open moet zijn dan de norm. Het voelt als een onthulling. Iets vertellen wat het daglicht niet mag verdragen.