Vastgevroren!

Door Leon Augustijn, 30 december 2022

Ik kan geen kant meer op, moet de muis op deze foto gedacht hebben. Het is een foto van twee weken geleden, toen veel mensen genoten van een paar dagen ijspret, net als ik. Toch kwam er ook gelijk een beeld bij me naar boven, betrekking hebbende op mijn eigen situatie.

De situatie, nog niet zolang geleden, waarin ik voelde dat ik ook geen kant meer op kon en daarom de woorden: ‘Ik trek me terug als vader’’ uitsprak tegen een jeugdbeschermer. Het laatste wat ik wilde was mijn dochter in de steek laten. Juist omdat ik haar rust gun, deed ik die heftige uitspraak. Ik bevroor mijn ego. En wat is dat een koude ervaring  kan ik je vertellen, maar wel het beste voor haar.

Ik hoop zo dat het bevriezen gevolgd wordt door het inzetten van dooi. Net als destijds bij de andere processen die ik doormaakte na mijn scheiding en het uit de kast komen. Mijn innerlijke kracht kwam toen na een vorstperiode tot bloei. Omdat ik me niet meer verzette. Daardoor verwarmde ik beetje bij beetje. Ik ontmoette mijn man en ik zag steeds meer wie ik echt was en wilde zijn.

We zijn allemaal wel eens vastgevroren in ons leven.
Ik zet een muts op, trek een wollen trui aan. Ik stel me open voor wat er op me afkomt. Ik heb er vertrouwen in dat de temperatuur gaat stijgen. Niet alleen voor mij, maar hopelijk ook voor jou, indien nodig. En wie is er nu niet wel eens vastgevroren? Laat je verwarmen door mijn columns en wie weet later in 2023, door mijn boek. Ik help je zo graag. En geloof me, uit ervaring weet ik – ook al komen er weer ijsperiodes – dat de dooi altijd inzet.

Ik wens je een mooi 2023!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook …

Freek

Heb je hem al gezien? De kerstreclame van de Lidl, met Freek, gespeeld door Alex Klaasen. Freek maakte een paar maanden geleden zijn opwachting in de commercials van de supermarkt. Het leek of hij alleen was, nu blijkt hij een vriend te hebben.

Een paars gekleurde hoofdpersoon

Voor mij is het belangrijk dat elke dag opnieuw een  dag van acceptatie is waarin iedereen oordeelvrij is. Iedereen mag zijn wie die wil zijn ook al ben je een paars gekleurde hoofdpersoon. Overal? Gisteren  was het Paarse vrijdag, dé grote actiedag van de GSA’s (Gender & Sexuality Alliance). Steeds meer scholen kleuren dan paars om zich in te zetten voor seksuele- en genderdiversiteit. Dit zou de norm moeten zijn op elke school, gemeente, kerk, vereniging, werkplek, sportclub, kortom overal.