Over vijf jaar

Door Leon Augustijn, 2 december 2022

Weet jij al waar jij over vijf jaar wil staan? Interessant om daar eens over na te denken!
Ook de redactie van de Gaykrant, onder leiding van Rick van der Made, is met deze vraag bezig. Vorige week mocht ik aanwezig zijn bij een redactievergadering, waar we met elkaar spraken over de toekomst van onze mooie, interessante online krant.

Verbinding
Het belangrijkste antwoord op de vraag was het (blijven) werken aan verbinding. Natuurlijk met de lezers van de Gaykrant. Het is tenslotte een platform dat staat voor het informeren en voeren van actie voor acceptatie van iedereen – al dan niet behorend tot het alfabet van de genderwereld – maar ook verbinding met de medewerkers onderling.

Ervaringsverhalen
Voor mij persoonlijk betekent het dat ik met andere columnisten schrijf over eigen ervaringen en we met elkaar lezers mogen inspireren en motiveren. Lezers die, zoals in mijn geval, (te) lang in de kast zaten. Het delen van verhalen zorgt ervoor dat lezers hopelijk handvaten krijgen. Wellicht herkennen zij zich in de columns en ook al voelen zijn zich nog zo alleen, is hun zelfbeeld gekelderd tot ver onder de streep, wat zou het gaaf zijn als we met elkaar dat beeld kunnen kantelen.

Hoe werken we aan die verbinding?
Dit zullen we komende jaren met elkaar doen door volop columns en nieuwsberichten te delen. Door evenementen te organiseren en nieuwe podcastseries uit te rollen. We bouwen met elkaar aan nog meer veiligheid en gelijkheid. Jij bent prachtig en mag zijn wie je wil.

Ik vind het fantastisch dat ik deel mag uitmaken van deze mooie groep mensen. Je kunt rekenen op mijn columns. Al zou ik hierdoor maar één persoon op deze wereld helpen of inspireren, dan heb ik mijn doel bereikt. Let’s connect!!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook …

Dat zal ze leren, daar in Qatar!

Geen versierde straten. Ook heb ik niemand voorbij zien komen in oranje tenue, en het dronkemansgelal na de overwinning van Nederland op Senegal gisterenavond, bleef ook achterwege. Desalniettemin kan de start van het WK voetbal je niet ontgaan zijn. Ik ken werkelijk niemand die geen mening heeft over dit toernooi. Waarom zou ik dan überhaupt een column aan dit onderwerp wijden?

Blijf jezelf!

De verschillen tussen Nederland en Tunesië vallen al snel op. Op onze reis door dit land en tijdens ons verblijf in de stad Medina zien we zoveel verschillen. Vooral voor wat betreft de welvaart en medische zorg. Veel gehandicapte mensen, die er erg slecht uitzien. Ze krijgen niet de medische zorg die ze nodig hebben en de meesten moeten met bedelen hun geld verdienen.