#OneLove Actie

Door Leon Augustijn, 19 november 2022

Morgen begint het WK. Er is al genoeg geschreven over alles wat er mis is in Qatar en over wat er mis is gegaan tijdens de voorbereidingen van dit toernooi. Volgens de KNVB had het WK nooit in Qatar georganiseerd mogen worden. Diverse organisaties en de Tweede Kamer roepen de regering op geen delegatie naar Qatar te sturen, en/of dringen aan op een scherpe veroordeling van de mensenrechtensituatie aldaar door onze overheid.

Lees verder bij de Gaykrant

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook …

Blij met onze rechten

Mijn man en ik reizen we van noord naar zuid. Van hotel met zwembad en de middellandse zee naar slapen in de buitenlucht onder de sterrenhemel met een deken op een matje. Onderweg kwamen we grote cultuurverschillen tegen. We begonnen in Tunis, daarna Sousse. Stedelijke steden aan de rand van de middellandse zee. Sommige hotels staan er verlaten en vervallen bij die tien jaar terug nog tot de top en druk bezochte hotels behoorden.

Homo in Tunis

Mijn man en ik verblijven drie maanden in Tunesië. Een land waar nog gevangenisstraf staat op sexuele handelingen met mensen van hetzelfde geslacht. We voeren er verschillende gesprekken met homo’s. De mannen voelen zich in elkaars gezelschap vrij en drinken samen alcohol, maken muziek en zingen samen. Niet in het openbaar, maar in de bar van een verlaten hotel of thuis.