Kleine keuze

Door Leon Augustijn, 16 februari 2023

Ik sta in de winkel voor het vak met ruim dertig tandenborstels. De ene nog veelbelovender dan de andere. Van flexibele tot tandenborstels met keiharde haartjes. En dan heb ik het nog niet eens over mondstukken voor de elektrische tandenborstels. Ik ben blij dat ik er ook een duurzame tandenborstel tussen aantref. Eentje van simpel hout.

Ik wil mezelf niet met een tandenborstel vergelijken, maar óók ik ben één van de 17,5 miljoen inwoners van Nederland en één van de 8 miljard mensen op de deze wereld.

Wat voeg ik in mijn eentje nog toe? Tussen al die vaak bijzonder getalenteerde mensen. Wat is mijn aandeel in een nog mooier en inclusiever Nederland? Of nog groter, de wereld. Wat als je dit vergelijkt met de inhoud van een pak suiker. In één kilo pak suiker zitten 1 miljoen suikerkorrels. Dan ben ik dus die ene suikerkorrel op 17 kilo pakken suiker.

Toch ben ik gaan schrijven om juist het verschil te maken met mijn boek, de columns en een podcast. Hierin deel ik mijn ervaringen en het verhaal van de ander. Het zijn kwetsbare en open verhalen waarmee ik de lezer of luisteraar wil aanmoedigen. Ik wil die ene persoon bereiken en zal deze inspireren en motiveren om het verschil te maken in zijn leven en hopelijk ook dat van de ander.

Uiteindelijk kies ik toch voor de tandenborstel die gemaakt is van het simpele hout. Door de kleinste simpelste keuzes kan ik een bijdrage leveren aan de duurzaamheid. Iedere dag gebruik ik twee keer deze tandenborstel. Als ik het zo bekijkt is het een kleine keuze die meer impact heeft in mijn bijdrage aan een duurzamer leven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook …

Freek

Heb je hem al gezien? De kerstreclame van de Lidl, met Freek, gespeeld door Alex Klaasen. Freek maakte een paar maanden geleden zijn opwachting in de commercials van de supermarkt. Het leek of hij alleen was, nu blijkt hij een vriend te hebben.

Ik ben meer dan mijn geaardheid

Gisterenavond keek ik ‘’Boerderij van Dorst’’, waarin Splinter Chabot te gast was. Ik hoorde hem vertellen over zijn boek ‘’Confettiregen’’ en dat hij sindsdien vooral geassocieerd wordt met zijn geaardheid, dat het té vaak daarover gaat.
Natuurlijk is hij meer dan dat, maar omdat zijn boek over de worsteling met zijn homoseksualiteit gaat en het zo goed verkocht wordt, is het – of het terecht is of niet – een gevolg.