Interview in Hebban.nl

Door Leon Augustijn, 2 november 2023

Wie is IK? In gesprek met Leon Augustijn
Het toeval wilde dat in dezelfde maand dat mijn boek over het ‘ik’ verscheen, ook schrijver en podcastmaker Leon Augustijn zijn boek publiceerde met de veelzeggende titel IK. Ik ging met hem in gesprek over zijn BOEK, over zelfontdekking en jezelf zijn.

Je boek heet IK. Dat lijkt net als mijn boek over het ‘ik’ te gaan, maar bij jouw staat het ook voor Innerlijke Kracht. Kun je vertellen wat de kernboodschap van je boek is?
Ik moest mijn innerlijke kracht accepteren om te kunnen zijn wie ik wilde zijn. Het boek gaat over de angst voor afwijzing en afgewezen worden. Het is een kwetsbaar en open verhaal. Iemand schreef mij het volgende nadat hij mijn boek had gelezen: “Je hebt me op een
integere en open manier en zonder opsmuk meegenomen door jouw leven. Je naaktheid in het boek heeft me geholpen om mezelf te accepteren en me vrij te voelen. Alhoewel de angst voor afwijzing ook in mij zit.”

Lees het gehele interview verder hebban.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook …

IK trek me terug als vader!

’Ik trek me terug als vader.’’ Deze woorden sprak ik uit tegen een jeugdbeschermer. Niet om mijn dochter in de steek te laten, maar om rust voor haar te creëren. Aan deze heftige woorden ging al zoveel vooraf. Je zou er een boek over kunnen schrijven. En juist daar, ná die woorden, besloot ik dat daadwerkelijk te doen. Een boek te schrijven over mijn worsteling van de afgelopen jaren. Niet alleen die rond de scheiding en de gevolgen daarvan, maar ook over mijn homoseksualiteit en mijn carrière in een machowereld.

Wees niet perfect

Anderhalf jaar geleden deed ik een stap opzij. Mijn dochter verdiende vrijheid. Zij mocht niet langer klem zitten tussen haar moeder en mij. Dat was pijnlijk. Voor mijn familie, voor mij en vooral voor mijn dochter. Het moment dat ik haar losliet raak ik nooit meer kwijt. Maar ik moest verder. Waarom loop ik steeds vast? Wie wil ik zijn? Wie ben ik echt?