Help ik zit klem!

Door Leon Augustijn, 19 mei 2024

Dit is iets wat ik soms tegen mezelf zei. Als ik niet mezelf kon zijn. Als mijn onderliggende behoeftes niet vervuld werden. Als ik mezelf niet op één zette. Familie en vrienden zeiden: ‘geniet.’ Maar mijn IK (Innerlijke Kracht) was er niet meer.

Als ik cliënten begeleid hoor ik ook vaak dat dit bij hun speelt.

ANGST

Vaak komt het voort uit de angst om alleen te zijn. Of niet gewaardeerd te worden voor wie je in werkelijkheid bent. Of het gevoel: ze begrijpen me toch niet. Angst is een diep overlevingsmechanisme dat iedereen heeft. Wat ons ook helpt om keuzes te maken. Maar wat als het tegen je werkt? Dat je geen kracht meer hebt en je jezelf het liefst terugtrekt. Is dat fout? Of is het juist goed om tijd voor jezelf te hebben?

IK – SAMEN – GROEIEN

Op mijn weg naar en tijdens mijn studie voor toegepast psycholoog ben ik tot de ontdekking gekomen dat we onszelf op de eerste plek moeten zetten. Niet als ego of alleen maar ikke. Nee, ik bedoel neem eens tijd voor jezelf.

Daarnaast kijk je of je dingen samen met anderen kunt doen. Iets wat bij je past. Voor de een is het een wandeling met een vriend. Voor de ander is het samen sporten of een hobby beoefenen.
Het eigen Ik en samen in verbinding en vertrouwen met anderen. Deze twee mogen samen in balans zijn.

Om vervolgens te kunnen groeien. Met alle negatieve en positieve overtuigingen/angsten en onze overlevingsmechanismen die jij en ik door de jaren hebben ontwikkeld.

Vervolgens gaan we experimenteren in nieuwe situaties en nieuwe hobby’s of bezigheden.

Daag jezelf daarom uit om echt te groeien.

AANBOD

In mijn krachtsessies werk ik met deze driehoek (IK-SAMEN-GROEIEN) om de cliënt snel en effectief te helpen in anderhalf uur. We kijken samen naar wat je overlevingsmechanisme is en hoe we die kunnen inzetten in iets positiefs. Samen kijken we wat jij nodig hebt en gebruiken we evidence base methoden. Mocht je meer willen weten of een krachtsessie willen boeken, klik dan hier.

Ook jij verdient je eigen innerlijke kracht te (her) vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook …

Een paars gekleurde hoofdpersoon

Voor mij is het belangrijk dat elke dag opnieuw een  dag van acceptatie is waarin iedereen oordeelvrij is. Iedereen mag zijn wie die wil zijn ook al ben je een paars gekleurde hoofdpersoon. Overal? Gisteren  was het Paarse vrijdag, dé grote actiedag van de GSA’s (Gender & Sexuality Alliance). Steeds meer scholen kleuren dan paars om zich in te zetten voor seksuele- en genderdiversiteit. Dit zou de norm moeten zijn op elke school, gemeente, kerk, vereniging, werkplek, sportclub, kortom overal.

Wees niet perfect

Anderhalf jaar geleden deed ik een stap opzij. Mijn dochter verdiende vrijheid. Zij mocht niet langer klem zitten tussen haar moeder en mij. Dat was pijnlijk. Voor mijn familie, voor mij en vooral voor mijn dochter. Het moment dat ik haar losliet raak ik nooit meer kwijt. Maar ik moest verder. Waarom loop ik steeds vast? Wie wil ik zijn? Wie ben ik echt?