Drie beschermengelen op mijn schouder!

Door Leon Augustijn, 28 oktober 2022

Ik besloot een tattoo te zetten, ter onderstreping van mijn sterke geloof. In mijn blog van vorige week vertelde ik je daar al over. Ik had ergens een mooie tattoo gezien, die het nét niet was voor mij. De tatoeëerder heeft daarna het ontwerp aangepast en er een prachtige afbeelding van gemaakt.

Deze tattoo is in twee dagen gezet. En wat voor dagen. De eerste dag zat ik van negen uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds bij de tatoeëerder. De helft stond toen. Zes weken later volgde nog een dag van negen uur ‘s ochtends tot zes uur ’s middags.

Maar het was het meer dan waard, want wat betekenisvol en wat een sterk beeld! De tattoo geeft zo goed weer hoe krachtig mijn geloof is. Dat maak ik nu zelfs zichtbaar voor iedereen. Ik heb de tatoeage “avontuur met God” genoemd.

In Hamburg staat een standbeeld van de aartsengel Michaël. Dit beeld was de inspiratie van mijn tatoeage, die daarnaast nog bestaat uit twee andere engelen. Raphael en Gabriël. Deze engelen hebben allemaal hun eigen betekenis. Zo staat de engel Michaël voor het verslaan en overwinnen van het kwaad. En is Gabriël vooral bekend door de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria. Raphael staat voor de genezende kracht en liefdevolle en helende energie. Naast genezing, kalmeert en troost deze engel ook. De drie engelen tezamen zegenen en beschermen me op de weg die ik bewandel.

Boven de engelen tref je drie kruisen aan. Het middelste kruis vertegenwoordigt het menselijk hart, het hart van God, het hart van Christus. Het eerste en derde kruis staan voor het ontvangen van het geloof in God en voor het verwerpen ervan. Het zijn de zonnestralen van God. Zijn liefde straalt op mij en leidt mij door zijn licht naar de hemel. In de hoop op betere tijden. De duif, die uit de zonnestralen omhoogvliegt staat symbool voor de Heilige Geest.

Ik hoop met dit beeld ook mijn boodschap voor iedere christelijke en nog met zijn identiteit worstelende lhbtiqa+ duidelijk te maken. Wees niet bang voor afwijzing. Jij bent een kind van God en gemaakt naar zijn evenbeeld. Dus wees jezelf en ga staan in het licht van Jezus een straal voor de mensen om je heen. Zo ben je een voorbeeld, zoals Jezus ook een voorbeeld was en is voor jou!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook …

Vastgevroren!

Ik kan geen kant meer op, moet de muis op deze foto gedacht hebben. Het is een foto van twee weken geleden, toen veel mensen genoten van een paar dagen ijspret, net als ik. Toch kwam er ook gelijk een beeld bij me naar boven, betrekking hebbende op mijn eigen situatie. 

Ik ben meer dan mijn geaardheid

Gisterenavond keek ik ‘’Boerderij van Dorst’’, waarin Splinter Chabot te gast was. Ik hoorde hem vertellen over zijn boek ‘’Confettiregen’’ en dat hij sindsdien vooral geassocieerd wordt met zijn geaardheid, dat het té vaak daarover gaat.
Natuurlijk is hij meer dan dat, maar omdat zijn boek over de worsteling met zijn homoseksualiteit gaat en het zo goed verkocht wordt, is het – of het terecht is of niet – een gevolg.