Drie beschermengelen op mijn schouder!

Door Leon Augustijn, 28 oktober 2022

Ik besloot een tattoo te zetten, ter onderstreping van mijn sterke geloof. In mijn blog van vorige week vertelde ik je daar al over. Ik had ergens een mooie tattoo gezien, die het nét niet was voor mij. De tatoeëerder heeft daarna het ontwerp aangepast en er een prachtige afbeelding van gemaakt.

Deze tattoo is in twee dagen gezet. En wat voor dagen. De eerste dag zat ik van negen uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds bij de tatoeëerder. De helft stond toen. Zes weken later volgde nog een dag van negen uur ‘s ochtends tot zes uur ’s middags.

Maar het was het meer dan waard, want wat betekenisvol en wat een sterk beeld! De tattoo geeft zo goed weer hoe krachtig mijn geloof is. Dat maak ik nu zelfs zichtbaar voor iedereen. Ik heb de tatoeage “avontuur met God” genoemd.

In Hamburg staat een standbeeld van de aartsengel Michaël. Dit beeld was de inspiratie van mijn tatoeage, die daarnaast nog bestaat uit twee andere engelen. Raphael en Gabriël. Deze engelen hebben allemaal hun eigen betekenis. Zo staat de engel Michaël voor het verslaan en overwinnen van het kwaad. En is Gabriël vooral bekend door de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria. Raphael staat voor de genezende kracht en liefdevolle en helende energie. Naast genezing, kalmeert en troost deze engel ook. De drie engelen tezamen zegenen en beschermen me op de weg die ik bewandel.

Boven de engelen tref je drie kruisen aan. Het middelste kruis vertegenwoordigt het menselijk hart, het hart van God, het hart van Christus. Het eerste en derde kruis staan voor het ontvangen van het geloof in God en voor het verwerpen ervan. Het zijn de zonnestralen van God. Zijn liefde straalt op mij en leidt mij door zijn licht naar de hemel. In de hoop op betere tijden. De duif, die uit de zonnestralen omhoogvliegt staat symbool voor de Heilige Geest.

Ik hoop met dit beeld ook mijn boodschap voor iedere christelijke en nog met zijn identiteit worstelende lhbtiqa+ duidelijk te maken. Wees niet bang voor afwijzing. Jij bent een kind van God en gemaakt naar zijn evenbeeld. Dus wees jezelf en ga staan in het licht van Jezus een straal voor de mensen om je heen. Zo ben je een voorbeeld, zoals Jezus ook een voorbeeld was en is voor jou!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook …

Ik speelde verstoppertje in de kast

Volgende week is het regenboogweek en wordt rond de Coming-Outdag van 11 oktober van alles georganiseerd in mijn woonplaats Gouda. Ook al kiest de een ervoor om openlijk ‘uit de kast’ te komen en kiezen anderen voor een manier die rekening houdt met hun cultuur of religie, Coming-Outdag is een dag waarop gevierd wordt dat iedereen zichzelf mag zijn en zijn eigen keuzes mag maken.

Ik in de grote zandbak

Na onze ervaring in het plaatsje Douz willen we de rust opzoeken. We zijn klaar met alle scooter en brommer geluiden van het dorp. Inmiddels zijn we gewend geraakt aan dat er weinig tot geen vrouwen en kinderen buiten rond lopen. De koffie in de koffiehuizen zijn erg lekker en ook het eten. We besluiten om de stilte op te zoeken.