Leon start ‘liefdevol protest’ met speciale speldjes: ‘Oordeel niet, maar accepteer de ander’

Door Leon Augustijn, 10 juli 2023

Leon Augustijn was lange tijd bang om te laten zien wie hij is. De Gouwenaar valt op mannen, maar de angst om niet geaccepteerd te worden was te groot. Dat is verleden tijd. Nu strijdt hij voor acceptatie in de vorm van een ‘positief protest’ en bedacht hij het bijbehorende #LoveOthers-speldje.

Lees het AD artikel als PDF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook …

Als mijn woorden negatieve impact hebben

Ik startte mijn schrijfreis een goed jaar geleden. Naast het schrijven aan mijn boek, ben ik ook gaan bloggen. Ik weet nog goed dat mijn allereerste blog ging over dat ik me als vader terugtrok. Een heftige beslissing, maar uit liefde genomen.

IK trek me terug als vader!

’Ik trek me terug als vader.’’ Deze woorden sprak ik uit tegen een jeugdbeschermer. Niet om mijn dochter in de steek te laten, maar om rust voor haar te creëren. Aan deze heftige woorden ging al zoveel vooraf. Je zou er een boek over kunnen schrijven. En juist daar, ná die woorden, besloot ik dat daadwerkelijk te doen. Een boek te schrijven over mijn worsteling van de afgelopen jaren. Niet alleen die rond de scheiding en de gevolgen daarvan, maar ook over mijn homoseksualiteit en mijn carrière in een machowereld.