podcastmaker, schrijver, motivator

Leon Augustijn

is schrijver, columnist en podcastmaker.

Zijn boek IK (dat staat voor Innerlijke Kracht), vertelt zijn verhaal. Een verhaal over afwijzing en de angst om afgewezen te worden.

Jarenlang speelde hij verstoppertje met zichzelf. Hij trouwde zelfs met een vrouw, wat uiteindelijk niet goed ging.

Nu woont hij samen met zijn man in Gouda en hoeft geen verstoppertje meer te spelen.

NIEUW: KRACHTSESSIE

Krachtsessie is een eenmalige psychologische sessie waar innerlijk kracht centraal staat. Tijdens deze sessie wordt gefocust op het versterken van persoonlijke kracht, zelfvertrouwen en veerkracht.

Het doel is om personen te helpen hun innerlijke kracht te ontdekken en te benutten.

In slechts één sessie, die ik een krachtsessie noem, hervind je je motivatie.

Waar en wanneer we op zoek gaan naar je innerlijke kracht, spreken we samen af.

 

Blader door het inkijkexemplaar

inlezen

Lees hier de eerste pagina’s van het boek. Maar daar ga je het zeker niet bij laten!

Leef meer, denk minder

Ik werd als kind knap gevonden. Als mensen me complimenteerden wuifde ik dat weg. Het kwam te dicht bij mijn gevoel en dat gevoel klopte niet.

‘Heb je nog geen vriendinnetje?’ werd me geregeld gevraagd en trots vertelde mijn moeder dan dat alle meiden achter me aanliepen. Blij werd ik daar niet van. Ik ontkende mezelf. Al wist ik toentertijd natuurlijk nog niet dat ik dat deed. Jezelf ontkennen voedt een negatief zelfbeeld. In dit geval bracht iets positiefs – wat er leuk uitzien toch is – iets negatiefs teweeg.

Door de jaren heen zocht ik afleiding in mijn werk en hobby’s. Schieten, sport, vechtkunst. Als ik er maar de beste in kon worden. Alles om mijn zelfbeeld op te vijzelen, alles om niet te hoeven denken.

Mijn afweermechanisme van toen, zet ik nog steeds in. Het hielp en helpt me overleven. Het sleepte me door de momenten dat ik mezelf ontkende, dat ik diep zat. Het heeft me ook geholpen op beslissende momenten in mijn leven. De momenten dat ik mezelf niet langer ontkende en eindelijk uitkwam voor mijn homoseksualiteit, terwijl ik werkte in een machowereld, bij de politie.

Nu werk ik als toegepast psycholoog. In slechts één sessie, die ik een krachtsessie noem, hervind je je motivatie. We gaan opzoek naar jouw innerlijke kracht. We werken samen aan het omgaan met angst voor afwijzing en het omgaan met afwijzing. Met behulp van een visualisatie die ik voor je maak, kunnen ingesleten mechanismen zichtbaar worden. Het verkennen en begrijpen van deze mechanismen is een belangrijke stap in jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Zo werken we samen aan het versterken van je zelfvertrouwen en veerkracht.

Leef meer, denk minder

Interviews en ervaringen

Podcasts

Voor verschillende organisaties en stichtingen maak ik diverse podcasts. Dit doe ik omdat ik ervan overtuigd ben dat als meer ervaringsverhalen gedeeld worden er ook meer en meer begrip komt. Met als doel dat er steeds minder mensen worden afgewezen doordat ze vluchteling, verslaafd, lhbtiqa+ persoon zijn of omdat ze een psychische kwetsbaarheid ervaren.

Zo werken we samen aan een tolerante en inclusievere samenleving.

Nieuwste artikelen

Maandelijks schrijf ik een blog of plaats ik een nieuwsbericht. De blogs/nieuwsberichten gaan over gebeurtenissen die ik meemaak en hoe ik gebeurtenissen ervaar. De blogs/nieuwsberichten gaan over mijn reizen of over mijn dagelijkse bezigheden. Soms zijn ze zo herkenbaar! Soms inspireer ik en motiveer ik er iemand mee. Zodat diegene meer en meer zichzelf kan zijn. Wat zou de wereld mooi zijn, als die steeds een stukje inclusiever zou worden.

De zoete inval

Voor een nieuw initiatief mocht ik de voorkant van een visitekaartje maken. Deze tekening is tevens de voorkant van het winkelpand waar de Zoete Inval plaatsvind.

Chahida

Voor de website van Chahida heb ik het logo en een portret tekening gemaakt.

Boek IK genomineerd voor The Indie Awards

Boek IK genomineerd voor The Indie Awards

Boek IK is genomineerd voor de Indie Awards!
IK maakt kans op de juryprijzen Beste boek, Meest memorabele plot en Meest memorabele personage. Daarnaast maakt IK kans op de publieksprijzen Populairste boek en Mooiste cover.

Spreker en dagvoorzitter

luisterend Delen

Ik vertel graag mijn ervaringsverhaal en geef daar graag een interactieve lezing over. Zodat inclusie en diversiteit voor jouw organisatie echt van waarde gaat zijn voor de cultuur en leiderschap. Aanvullend zou het mooi zijn om een workshop te geven waar concrete acties uit voortkomen. Ook zet ik mij met plezier in als dagvoorzitter van bijeenkomsten en congressen.